AMD създаде фонд за партньори по програмата Fusion

AMD обяви програма за подкрепа на разработките на нови приложения за дигитални изживявания и развитие на екосистемата на бъдещата комбинация от централен (CPU) и графичен (GPU) процесор, известна като APU (ускорен процесор).

Фондът AMD Fusion Fund ще инициира стратегически инвестиции в компании, работещи върху решения, които използват възможностите на ускорените изчислителни среди. Фондът започва работа незабавно, а заинтересованите компании могат да подават своите предложения за инвестиране, които ще бъдат разгледани и оценени от AMD.

“Компютърната индустрия преминава дългия и неизбежен преход от текстово-базирана изчислителна работа към дигитален свят с естествен интерфейс „човек-система” и богати визуални изживявания”, каза Манджу Хедж, корпоративен вицепрезидент на AMD Fusion Experience Program.

Ускорените процесори AMD Fusion са проектирани да разширят възможностите за софтуерните разработчици, да ускорят приложенията и да предложат нива на енергийна ефективност, подходящи за по-хладни РС.

AMD активно подкрепя своите хардуерни и софтуерни партньори чрез програмата AMD Fusion Partner Program. Тя предоставя средства като комплекта за софтуерна разработка на ATI Stream приложения (SDK), поддържащ стандартите OpenCL. Партньорите получават също така маркетинг поддръжка, за да могат да развиват пазара на решения, базирани на AMD технология и да разширяват своята мрежа от продажби.

Коментар