Adobe пуска софтуер за цифрови книги и вестници

Нов софтуер на компанията Adobe позволява създаване и преглеждане на цифрови списания, книги и вестници, вкл. и на устройства като iPad. Това е своеобразен отговор на софтуерния гигант срещу атаките от Apple, насочени към Flash технологията, коментират анализатори на пазара.

Платформата се базира на решенията Creative Suite 5 и Omniture. Тя е съвместима с набора инструменти InDesign CS5 за създаване на електронни версии на печатни издания, които след това могат да се разпространяват в комплект с устройство за четене.

В близко време Adobe ще предложи на издателите версии на своя продукт за няколко хардуерни платформи. Работещите с InDesign CS5 ще могат да създават красиви цифрови версии на печатните си издания, обещават от компанията.

Приложението дава възможност за преглеждане не само на сканираните страници, но и на видеоматериали. Поддържа също слайд-шоу и панорамни снимки. Самите страници могат да се завъртат в различни посоки.

За потребителите на iPad е достъпно само едно подобно приложение – електронната версия на Wired, която също се базира на Adobe технологии. Издателят Condé Nast планира да пусне и няколко други списания в цифров формат.

Коментар