Откриване на новата Индустриална зона Перник

Инвеститори от цял свят ще присъстват на откриването на новата индустриална зона в Община Перник. Проектът ще бъде представен от кмета на общината Росица Янакиева на 10 юни 2010 г. (четвъртък), от 18:30 часа в Гранд-хотел „София” (ул. „Гурко” №1).

Този мащабен проект, в неопосредствана близост до столицата, цели възраждане на индустриалните терени в общината и изграждане на модерен индустриален парк, осигуряващ ефективна и устойчива бизнес среда.

Зоната ще развива екологично чисти и високотехнологични производства, като насърчава предприемачеството. Индустриалният парк ще предлага законово защитени инвестиции, повече свобода на ползвателите, облекчен режим при предоставяне право на собственост и възможност за индивидуално административно обслужване.

„Инвеститорите ще реализират своите бизнес намерения с по-малко усилия, разход на ресурси и време. Целта, която сме си поставили е да покажем пред Европа, пред света, пред бизнес средите, че Индустриална зона Перник в момента е най-доброто място за инвестиция в България,” заявява Иван Искренов, Директор на Дирекция „Икономическо развитие и управление на собствеността„ в Община Перник.

Към момента площта на Индустриална зона Перник е 350 дка с възможност в най-близко бъдеще да бъде разширена до 1 000 дка. Терените се намират на кръстовище на два европейски транспортни коридора, в непосредствена близост до град София.

Коментар