M-Тел обяви най-евтиния роуминг

Нов тарифен план на М-Тел за разговори в роуминг предлага по-ниски цени от европейския регламент. FREE2GO влиза в сила от 15 юни и има опростена структура за улеснение на абонатите – единна цена за входящи и изходящи повиквания, както и най-изгодните стандартни цени за пренос на данни, обяви днес операторът.

Цената във всички мрежи на страните от ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия е 69 стотинки (с ДДС) за входящи и изходящи повиквания. Това е с 32% по-малко от настоящите цени за минута изходящи повиквания, приети от Европейската комисия.

За Балканите цената за минута изходящи и входящи повиквания в препоръчителните мрежи е 1,79 лв. (с ДДС). Като цяло, цените за роуминг разговори в този регион според новия тарифен план са с до 74% по-ниски от тези в стандартната роуминг Eurotariff. Същите цени важат и за бизнес и туристически дестинации като Швейцария, Украйна, Молдова и други.

Клиентите на оператора могат да се абонират за FREE2GO като изпратят безплатен SMS или посетят М-Тел магазин. Новият тарифен план е  без първоначална такса за активация и без месечна такса.

Настоящите пакети за разговори в Европейския съюз също предлагат драстични намаления в цените – с до 58% за частни клиенти и с до 61% за бизнес абонати. Всички нови цени по M-Tel EUROTALK влизат автоматично в сила от 15 юни.

Коментар