Нова конзола Xbox 360 идва с най-бързия WiFi

Microsoft обяви нов модел на популярната конзола за игри Xbox 360, който се отличава по дизайн от "събратята" си в линията. Корпусът на Xbox 360 Slim е направен от гланцирана пластмаса с черен цвят, преобладават правите линии.

Като цяло, конзолата е станала по-малка и по-тънка, под влияние на конкурентната Sony PlayStation 3 Slim, която дебютира през август миналата година.

Новост е наличието на Wi-Fi адаптер по стандарта 802.11n, осигуряващ няколко пъти по-висока скорост, в сравнение с 802.11g. Към момента нито една геймърска конзола не поддържа бързия Wi-Fi стандарт. Предишните модели на Xbox 360 въобще нямаха Wi-Fi, а PlayStation 3 поддържа 802.11g.

Наличието на 802.11n ще даде на потребителите по-голяма свобода за преглеждане на съдържание, предавано по безжична връзка към интернет, персонален компютър или домашен сървър в режим на реално време.

Новата Xbox 360 поддържа също система за управление Microsoft Kinect и включва твърд диск с обем 250 GB.

Конзолата ще се продава в Европа на цена от 250 евро. Заедно с нейния дебют, Microsoft ще намали цените на съществуващите версии Xbox Arcade и Elite.

Коментар