AMD разкри предимства в графиката

Качеството на изображенията с AMD технология превъзхожда значително конкуренцията в проведените бенчмарк тестове, обяви компанията. Подобрения в комплекта драйвери ATI Catalyst 10.6 осигуряват на продуктите на AMD с 48% по-добър резултат при дискретната графика и до 87% при вградената графика в тестовете HQV 2.0 Image Quality Benchmark.

Освен това AMD поддържа наскоро обявената технология Adobe Flash Player 10.1, която се възползва от хардуерно ускорение при обработката на видео от популярни онлайн видео сайтове.

Тестът HQV Benchmark, версия 2.0, е набор от кратки видео-филми, всеки от тях с натоварващ хардуера видео-сценарий. На зрителя се предлага да оцени успеха, с който видео процесорът под натоварване се справя с различни видео артефакти, които могат да се появят на екрана. За разлика от 3D производителността, където скоростта на кадрите е бенчмаркът, видео-производителността в HQV 2.0 се фокусира върху качеството на картината и колко често това качество се влошава от визуални смущения или нещо друго. HQV Benchmark версия 2.0 е полезно средство за точна оценка на Blu-ray и DVD производителността.

Драйверите ATI Catalyst 10.6 се възползват от възможностите на графиката от AMD, за да повишат качеството на картината чрез подобрено детектиране на каданса, динамичен контраст и корекция на отенъка на кожата. Освен това, новите характеристики за допълнителна обработка на видеото (пост-процесинг) помагат да се коригират някои проблеми, общо наричани артефакти, които могат да се появят при гледане на видео, компресирано в Blu-Ray диск или стандартен DVD носител.

По-конкретно, ATI Catalyst 10.6 помага да се намали „комарния” шум, трептенето, появяващо се по самите краища на картината, както и да деблокират или изгладят изображения, които са изкривени от процеса на компресиране.

Коментар