D-Link консолидира бизнеса на европейските си дивизии

Доставчикът на мрежови решения D-Link обяви реорганизиране на дейността си в Източна Европа. Компанията назначава Томас фон Барош за вицепрезидент за Централна и Източна Европа, като в същото време към отговорностите на Стефано Нордио, вицепрезидент за Южна Европа, добавя нови региони.

Барош заема позицията на управляващ директор на D-Link за Централна Европа от януари 2005 година, като отговаря за развитието на бизнеса на компанията в Германия, Австрия и Швейцария. Новата роля в D-Link добавя към отговорностите му и държавите България, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Унгария. Той поема задълженията за тези страни от Роман Напиерала, досегашен мениджър на компанията за Източна Европа и регионален мениджър за Полша, който напуска D-Link. Запазват се всички останали местни структури в изброените региони.

Стефано Нордио се присъединява към D-Link през 1999 година и през 2001 поема управлението на бизнеса на компанията в Италия, Гърция, Испания, Франция и Португалия. Настоящата реорганизация на дейността включва под негова отговорност и държавите Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Македония, Черна гора, Сърбия и Словения.

Томас фон Барош и Стефано Нордио ще отчитат своята дейност директно пред Кевин Уен, президент на D-Link Европа.

”Новата организационна структура ще ни позволи да бъдем далеч по-гъвкави и бързи в операциите на компанията, като ни осигури консолидация на дейността на Стария континент", коментира Уен.

С направените промени компанията ще адаптира продажбите и маркетинговите активности точно към индивидуалните особености на пазара във всяка една страна.

Коментар