Майкрософт обяви Телерик за носител на наградата „Партньор за Централна и Източна Европа” за 2010 година

София, 28 юни 2010 г. – За да отличи изключителните постижения в партньорската си програма за Централна и Източна Европа, днес Майкрософт обяви за носител на наградата „Партньор на Майкрософт” за 2010 година Телерик, водещa българска компания, която разработва и продава компоненти за потребителски интерфейси и софтуерни модули за .NET платформата на Microsoft. С тази награда се отличават компаниите в трите нива на партньорство, Microsoft Registered Partners, Microsoft Certified Partners и Microsoft Gold Certified Partners, които през последната година са предоставили забележителни решения на своите клиенти. Tелерик беше избран заради своята система за управление на съдържанието (CMS) Sitefinity.  

Носителите на тази награда се избират от партньорската програма в региона и ще бъдат отличени по време на Световната конференция на партньорите на Майкрософт през 2010. Конференцията е главното ежегодно събитие на партньорите от индустрията и се провежда между 11-ти и 15-ти юли във Вашингтон. Майкрософт избра победителите сред номинираните на базата на това как използват технологиите на Майкрософт, за да предоставят решения за нуждите на своите клиенти.

“Фактът, че Телерик беше избран от Майкрософт за тази престижна награда ясно показва лидерската позиция на компанията на софтуерния пазар,” каза Васил Терзиев, изпълнителен директор на Телерик. „Ние сме много развълнувани, че Телерик беше отличен като „Партньор на Майкрософт” за 2010 г. за нашия CMS продукт Sitefinity, тъй като това подчертава нашата отдаденост на това да предоставяме изключителна иновация на нашите клиенти.”

 „Телерик“ е водеща българска компания, която разработва и продава компоненти за потребителски интерфейси и софтуерни модули за .NET платформата на Microsoft. Сред последните продукти на компанията са и софтуер за автоматично тестване и такъв за управление на проекти.

Sitefinity CMS, който е основан на утвърдени на пазара ASP.NET практики за програмиране, представлява богат модул, който спомага за бързото създаване и използване на високо-интерактивни уеб страници. Уникалната архитектура на продукта, която включва Master Pages, темплейти, стандартни и потребителски контроли, теми и CSS, също така позволява и лесно интегриране на модули и гаджети за оптимално разширяване на функциалността.

„Тази година повече от 300 от нашите сертифицирани партньори участваха в конкурса за спечелването на наградата „Партньор на годината”, демонстрирайки впечатляващ диапазон от предложения, които те са въвели на своите пазари. Ние се радваме да отличим партньорите, които при кандидатстването са демонстрирали, че се стараят да представят нещо наистина иновативно и ценно на своите клиенти,” каза Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България. „Нашите партньори имат много важен принос за местната бизнес екосистема и според скорошен доклад на анализаторите от IDC за всеки $1, който Майкрософт е спечелил през 2009 година, партньорските организации са спечелили повече от $10.44. Тази година по време на Световната конференция на партньорите на Майкрософт, ние честваме техния принос към Централна и Източна Европа и отличаваме техния успех.”

Динамичната екосистема на Майкрософт, с повече от 250 хиляди партньори в Европа, Близкия Изток и Африка (ЕМЕА), се равнява на две трети от ИТ индустрията в региона. Световната конференция на партньорите на Майкрософт е създадена така, че да представя примери на добри практики, да свързва партньори с местни бизнес ръководители и най-вече, да им помага да създават завладяващи решения за клиенти, използващи нови технологии като Windows 7, спомагайки за подхранването на краткосрочното възстановяване и дългосрочния растеж.

Докладът на IDC* относно икономическия отпечатък на технологиите на Майкрософт в Централна и Източна Европа разкри, че разработването и продаването на софтуер води до активност в сектора на услугите и дистрибуцията, както и в ИТ-използващите организации. Това означава, че докато разходите за софтуер са били само 14% от всички разходи за 2009, 41% от заетостта в ИТ сектора е свързан с разработването и продаването на софтуер. За компаниите в екосистемата на Майкрософт работят 211 хиляди човека, а за софтуер-използващите компаниите — още 392 хиляди, които работят със софтуер на Майкрософт или продукти или услуги, базирани на него. Заедно, тези служители представляват 50% от заетостта, свързана с разработването и продаването на софтуер през 2009 и 53% от данъците, свързани с ИТ.

Наградата на Майкрософт за Централна и Източна Европа отличава иновация и бизнес стратегия в 13 категории, а победителите представляват лидерите на ИТ индустрията в региона си.

Коментар