Globul и Germanos с кампания „Шофирай безопасно. Използвай hands-free!”

София, 29 юни 2010 – За четвърта поредна година GLOBUL и GERMANOS стартират съвместната си инициатива за безопасна употреба на мобилен телефон зад волана: ”Шофирай безопасно! Използвай hands-free!”. Целта на кампанията е да промени отношението към шофирането и да провокира всички участници в движението да бъдат отговорни на пътя. Инициативата бе открита със специално събитие пред храм-паметника „Св. Александър Невски” в София.

Лице на инициативата и тази година е българската надежда за Формула 1 – автомобилният състезател в GP2 Series Владимир Арабаджиев, a основен партньор на GLOBUL е Пътна полиция в София, която ще проведе специална кампания за насърчаване на използването на hands-free устройства от шофьорите.

По време на събитието г-н Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика” в GLOBUL, подари hands-free устройства на г-н Ваньо Стоевски, началник Отдел „Пътна полиция” при СДВР и на главен инспектор г-жа Любка Маринова. Hands- free получиха също така всички представители на Отдел „Пътна полиция” – София, които присъстваха на събитието.

„Като социално отговорна компания, подписала Европейската харта за пътна безопасност, бихме искали да призовем хората да шофират внимателно и разумно. Въпреки че мобилните телефони са неразделна част от ежедневието ни, GLOBUL иска да напомни, че използването на hands-free по време на шофиране е не само необходимост, но и израз на нашата отговорност. ” – заяви Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика” в GLOBUL.

Инициативата „Шофирай безопасно. Използвай hands-free!” ще продължи с рекламна кампания в радио, интернет и печатни издания, както и с разпространяване на стикери и листовки със съвети за безопасно шофиране в София, Варна, Пловдив и Бургас.

Коментар