D-Link се прицели в топ 3 на кабелния пазар

Мрежовата компания D-Link въвежда високоскоростни интернет продукти за европейските кабелни оператори. Новите модеми идват с подобрени характеристики за аудио и видео стрийминг, IP телефония, онлайн игри и сваляне на информация от мрежата.

D-Link има сериозни позиции на кабелните пазари в САЩ и Азия. Компанията ще разчита на постигнатото дотук и опита си в предоставяне на други технологии за широколентов достъп, за да навлезе на постоянно развиващия се европейски пазар.

"Целта на D-Link е бързо да стане една от трите водещи компании в сегмента, които оперират в този регион. Вече имаме постигнат значителен успех и добра практика в Източна Европа – предоставихме кабелни продукти на Magyar Telekom, благодарение на които доставчикът осигурява високоскоростни EuroDOCSIS 3.0 интернет услуги на своите клиенти”, коментира Кевин Уен, президент на D-Link за Европа.

С нарастващата популярност на аудио и HD видео стрийминга, интернет телевизията и споделянето на файлове, кабелните оператори са изправени пред предизвикателството да предложат широк спектър от интернет услуги с добавена стойност. Това е от решаващо значение в условия на силна конкуренция от страна на класическите доставчици на интернет, предлагащи редица алтернативни технологии за достъп на клиентите си, като xDSL, 3G и сателит.

Кабелните решения на D-Link са съвместими с най-новите DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 стандарти и предоставят скорости на трансфер, които са до осем пъти по-бързи от тези при DOCSIS/EuroDOCSIS 2.0. Много оператори подобряват и разширяват своите мрежи, за да отговорят на спецификациите на DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0, а кабелните модеми на D-Link им позволяват по-лесно да реализират този процес на оптимизиране на услугите към клиентите, като предоставят скорости до 400 Mbps за сваляне и до 160 Mbps за качване на информация в мрежата.

Благодарение на процесорната технология на Broadcom, решенията поддържат едновременно до осем DOCSIS канала, когато се използват в CMTS (Cable Modem Termination System) система. Това предоставя възможност за два пъти по-бърза скорост от тази при алтернативните DOCSIS 3.0 предложения,  като паралелно с това се удължава и времето на използваемост на модема.

“Виждаме желанието на кабелните оператори да предлагат напълно конвергирани устройства, които интегрират в себе си функциите на модем, безжичен рутер и гласова функционалност. Сегашните кабелни модеми са отделни устройства  от рутерите, но новите ни продукти ще предоставят на кабелните оператори  всичко в една кутия – напълно интегрирано и ценово по-изгодно решение. Това е първата стъпка в бъдещето развитие на кабелните решения – директна интеграция на функционалностите на кабелния модем в set top box”, поясни Кевин Уен.

D-Link предлага на европейските кабелни оператори 4 решения с широк спектър от функционалности, които позволяват внедряване и маркетиране на иновативни услуги – DCM-301 Cable Modem, DCM-702 Wireless N Cable Modem Router, DCM-712 VoIP Cable Modem EMTA и DCM-704B Wireless N VoIP Cable Router EMTA. Два от продуктите (DCM-301 and DCM-704B) притежават DOCSIS и/или EuroDOCSIS 3.0 сертификати.

Коментар