Интраком Defense Electronics произвежда радарни модули за F-16

ИНТРАКОМ Defense Electronics подписа договор с NORTHROP GRUMMAN за производство на електронни модули от най-модерната версия V9 на APG-68 радарите за изтребители F-16.

Първоначалният договорен бюджет е в размер на 2 милиона щатски долара и може да достигне до 8 милиона долара в зависимост от обема на поръчката. Осъществяването на проекта ще отнеме една година и е продължение на успешното сътрудничество между тези две компании в областта на отбраната.

Безупречната инфраструктура, богатият опит и съвременното ноу-хау на ИНТРАКОМ Defense Electronics осигуряват възможността за производство на високотехнологични радари за F-16 в Гърция, използвайки собствена материална база. В същото време това ноу-хау, придобито чрез съвместно производство, ще даде възможност на ИНТРАКОМ Defense Electronics да изнася и участва в бъдещите подобрения и модернизацията на радари от по-стара версия както за целите на гръцките военновъздушни сили, така и за чуждестранни клиенти.

Споразумението разширява дейността на ИНТРАКОМ Defense Electronics в областта на електронните системи за летателни приложения и участието на компанията в разработването и производството на ракетни системи (телеметрични системи, електроника за управление, системи за захранване, полеви станции за тестване), както и системи за самозащита на летателните апарати.

Коментар