“Хищниците” оживяват чрез технологии на AMD

Екипът на Troublemaker Studios използва шестядрени процесори AMD Opteron и графични карти ATI FirePro за създаване на анимации и специални ефекти в новия филм "Хищници", който в момента върви по екраните.

Продуцент и режисьор на лентата е Роберт Родригес, а една от водещите роли се изпълнява от носителя на Оскар Ейдриън Броуди. Във филма се разказва за група елитни бойци, които разбират, че са попаднали на чужда планета като  плячка.

Освен в "Хищници" ("Predators"), Родригес е разчитал на AMD и за създаване на 6 свои филми, сред които "Shorts", "Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams", "Spy Kids 3D: Game Over", "Planet Terror" и "Sin City". Следващaта лента на режисьора, "Machete", в момента е в производствена фаза, като отново "гръбнакът" на хардуера за дигиталното съдържание е изграден с техника от AMD. Филмът се очаква да бъде пуснат на голям екран на 3 септември 2010 г.

"С AMD платформите моят екип има свободата бързо да проектира и анимира всички свои концепции и проекти", каза Роберт Родригес. "Цялостното платформено решение на AMD помага да превърнем своите визии в реалност – ние лесно и бързо можем да манипулираме изображения или сцени без процесът на изчакване, който доскоро се свързваше с компютърните технологии", допълва режисьорът.

Коментар