Cisco въвежда бизнес таблет с възможности за HD видео

Cisco пусна бизнес таблет за мобилно сътрудничество. Устройството позволява виртуална десктоп интеграция с достъп до пълната гама приложения на Cisco за сътрудничество и комуникация.

Cius е преносимо устройство, което тежи само 520 грама. Таблетът e съвместим с технологията Cisco TelePresence и предлага онлайн HD видео и видео в реално време, конферентна връзка с няколко участници, имейл, текстови съобщения, сърфиране в интернет и възможност за създаване, редакция и споделяне на информация от локален източник или такава,  намираща се в информационния облак.

Cius е базиран на операционната система Android. Разполага с HD DisplayPort и USB. Отпред на таблета е разположена камера HD 720p, която подновява картината със скорост 30 кадъра в секунда. 7-инчовият сензорен екран поддържа резоюция Super VGA за видео в реално време. TelePresence функцията може да бъде ползвана, когато таблетът е включен в "docking" устройство, или от разстояние чрез Wi-Fi.

Таблетът има и 5 MP камера, която излъчва онлайн видео с VGA качество и прави стационарни снимки. Устройството разполага и с двойка микрофони за намаляване на шума по време на аудио конферентната връзка.

Вграден сензор за движение ориентира приложенията за разглеждане в портретен или панорамен изглед при завъртане на устройството.

Cisco Cius поддържа 802.11 a/b/g/n Wi-Fi и 3G клетъчни услуги. 4G поддръжка ще бъде осигурена на по-късен етап. Bluetooth и Micro-USB позволяват на потребителите да работят в движение и да споделят данни с настолно PC. Батерията осигурява до осем часа нормална употреба на таблета.

Коментар