Kingston пуска Fully Buffered DIMM памети

Kingston пуска Fully Buffered DIMM памети
Високо-технологичните решения ще насочат пазара към нов стандарт, преодолявайки 16-гигабайтовата бариера

18/04/2006 – АСБИС България
Kingston Technology анонсира старта на своята нова линия пълно-буферирани памети (Fully Buffered DIMM, или FB-DIMM). Водещият производител взе едно изпреварващо стратегическо решение да задели сериозни ресурси за развитие и поддръжка на следващото поколение технологии при компютърните памети, като с това зае силна начална позиция като основен вендор на FB-DIMM за Intel и за цялата ИТ индустрия.

FB-DIMM модулите на Kingston осигуряват високи скорости и голям капацитет, особено търсени при работните станции и сървърите. Новите памети предлагат гъвкавост и повече възможности за разширение в компютърните системи. Те премахват тясното място “скорост-капацитет” при DDR2 устройствата и отговарят на JEDEC стандартите. FB-DIMM архитектурата позволява до 6 канала за памет, като всеки канал поддържа до 8 “dual-rank” модули памет, и разрешава 2 канала едновременно да четат и пишат в паралелни транзакции. 

Kingston FB-DIMM модули
Продуктов код
Капацитет и характеристики
Препоръчителни крайни цени (за САЩ
KVR533D2S8F4/512
DDR-2 533-MHz, Single Rank, ECC 512MB Fully Buffered DIMM
$122
KVR533D2D8F4/1G
DDR-2 533-MHz, Dual Rank, ECC 1GB Fully Buffered DIMM
$238
KVR533D2D4F4/2G
DDR-2 533-MHz, Dual Rank, ECC 2GB Fully Buffered DIMM
$468

Като стратегически FB-DIMM доставчик на големите ОЕМ компании, Kingston предлага решение и за много проблеми касаещи целостта на данните и качеството. “FB-DIMM архитектурата помага да се увеличи паметта на сървърите от 8 GB до 192 GB, на базата на 4GB модули, което представлява 24-кратен ръст на капацитета,” каза Дж.К.Цай, директор технологии в Kingston®. “- освен по-високия капацитет, FB-DIMM паметите ще имат върхова пропускателна способност 4 пъти по-висока от тази на стандартните DDR2 сървърни модули,” допълни Цай. Предимствата от използването на FB-DIMM технологията на Kingston при сървърите от висок клас са: мащабируемост, гъвкавост и по-висок капацитет, при по-големи скорост и производителност.

Инженерите от Kingston са разработили специални платки и тестови програми за провеждане на “параметрични” тестове, за да са сигурни, че FB-DIMM модулите са функционални и отговарят на спецификациите. Новите устройства идват с доживотна гаранция и 24/7 техническа поддръжка, плюс легендарна надеждност, която прави Kingston лидер при паметите.

Спецификации:
·                     Тествани на 533 MHz за оптимална производителност
·                     Работа на 1,8 V
·                     Функционални подобрения за повишена производителност и ефективност
·                     Тайминги на латентност: 4-4-4
·                     Капацитет на модулите: до 2 GB
Информация за наличните решения на Kingston Technology можете да намерите в офиса на официалния дистрибутор АСБИС България, или чрез www.asbis.bg.

Коментар