Бизнесмен гледа от Германия как обират дома му в Бразилия

Бизнесмен на посещение в Германия наблюдавал на видео как крадец обира дома му, намиращ се от другата страна на Атлантическия океан в град Гуаруджа, Бразилия. Човекът успял да алармира полицията, която нахлула в къщата и арестувала престъпника, точно когато той пробвал дрехи на собственика.

Жоао Педро Ветлаузер бил в град Кьолн, Германия през този уикенд, когато получил на мобилния си телефон предупреждение от охранителната система, разкрива Ройтерс. Системата била инсталирана във вилата му на брега на океана в град Гуаруджа, на 87 км южно от Сао Паоло.

Жоао включил лаптопа си и през Интернет видял на живо крадеца в действие. Обадил се веднага на съпругата си, която не била в къщата, но позвънила в местния полицейски участък. Жената описала с подробности крадеца и посочила къде точно в къщата се намира той в момента, в който полицаите я обкръжили.

Крадецът използвал стълба, за да проникне в къщата. Когато полицаите нахлули вътре, заварили купчина от вещи, сред които и стерео система, на пода в кухнята. Престъпникът останал изненадан, когато разбрал, че през цялото време е бил наблюдаван от камери, свързани към Интернет.

Коментари по темата: „Бизнесмен гледа от Германия как обират дома му в Бразилия”

добавете коментар...

  1. Sporting

    В България крадецът ще открадне първо системата за видеонаблюдение и тогава останалото

Коментар