Джобен рутер осигурява 3G достъп и WiFi мрежа

Джобно устройство на компанията D-Link дава възможност за споделяне на  достъп до интернет през 3G мобилна мрежа  и осигурява защитена безжична мрежа Wi-Fi 802.11g единствено чрез активация на потребителската SIM карта.

Рутерът DIR-457 myPocket 3G HSDPA се инсталира безпроблемно във всяка една точка с 3G покритие, което го превръща в удобно решение за алтернативен достъп.

DIR-457 се отличава с компактен размер и литиево-йонна батерия,  която осигурява до два часа непрекъсната свързаност при интензивен трансфер на данни. Базиран на UMTS/HSDPA 3G широколентови технологии, рутерът поддържа сваляне на данни със  скорости до 3,6 Mbps и до 384 Kbps при качване.

DIR-457 може да бъде конфигуриран като Wi-Fi маршрутизатор или 3G модем. С него потребителят споделя 3G свързаност между 16 Wi-Fi устройства като мобилни телефони, преносими компютри и др.

Устройството дава възможност за предоставяне на 3G свързаност на игрови конзоли като Nintendo DS или мултимедийни таблети като iPod Touch. В него е вграден MicroSD четец, с чиято помощ се разширява мястото за съхранение на информация.

Потребителят може да използва SMS функции, подобно на мобилния телефон като изпращане  и получаване на съобщения, отговаряне на обаждания, препращане и изтриване на информация. Благодарение на Contact Manager, могат да се извеждат и контактите от SIM-картата, както и да бъдат редактирани своевременно.

Устройството притежава вградена защитна стена за предотвратяване на потенциални атаки от интернет. Безжичното криптиране (WPA/WPA2) допълнително защитава от неоторизиран достъп до информацията в мрежата.

Коментар