Задават се награди “Електронно учене” 2010

Европейската училищна мрежа кани училища и обучителни институции за учители от и извън Европа да вземат участие в конкурса за награди "Електронно учене" 2010 и да представят своите най-добри проекти, в които са ползвали ИКТ за преподаване и учене.

От 2001 г. насам конкурсът за наградите за електронно учене се провежда от европейската училищна мрежа с подкрепата на ключови партньори от индустрията. Десет години по-късно този конкурс е най-популярното в Европа дефиле на най-добрите постижения при използването на технологиите в образованието.

Всички, желаещи да се включат в тазгодишната надпреварата, могат да се регистрират на http://elearningawards.eun.org, за да представят най-добрите си проекти, в които са ползвали ИКТ за учение. През 2009 г. общо 700 учители от 36 страни демонстрираха своите разработки.

Категориите, предложени за 2010 г., са: международно сътрудничество, наградите ASPECT, културно изразяване, математика, природни науки и технологии, съвместни учения, електронна грамотност и специална категория за изтъкнати учители. Победителите във всяка категория, които ще бъдат избрани от международно експертно жури, ще спечелят както парични суми, така и ИКТ оборудване.

Нов елемент в състезанието е, че топ-50 участници ще бъдат включени в билиотеката „Ресурси за обучителен обмен“ (http://lreforschools.eun.org), което ще даде по-голяма видимост за иновативните практики на учителите и ще насърчи другите да последват примера им.

Крайният срок за участие е 28 септември 2010. Церемонията по награждаването ще се проведе в Копенхаген в началото на ноември 2010.

Коментар