Всеки четвърти ИТ специалист ползва iPad

Близо една четвърт от служителите в ИТ отделите използват таблет компютъра iPad, твърди проучване на ITIC на американския пазар. Други 18% планират да си купят иновационния продукт на Apple в следващите 12 месеца.

Резултатите от проучването не са изненада, тъй като и досега анализаторите прогнозираха сериозно проникване на iPad в корпоративния сектор и адаптацията му за бизнес цели наред с личното ползване.

82% от компаниите планират да подобрят интеграцията с устройства на база операционна система iOS, каквито са iPad или iPhone. Става въпрос на първо място за електронна поща и мобилни приложения.

Около една четвърт от мобилните потребители, които все още нямат iPhone, планират или вече преминават към iOS, а други 35% ще направят това, когато изтекат сроковете на настоящите им договори.

Същевременно, нараства разпространението на MacOS в бизнес средите. На ниво мениджъри, 79% предпочитат да имат компютри с MacOS на работното си място, докато през миналата година този процент е бил само 68%.

Нараства и инсталираната база от епълски компютри – ако през 2008 година само 2% от компаниите са имали над 250 Mac системи, то сега с Mac-ове могат да се похвалят 7% от организациите.

Коментар