Първото компютърно списание с нов издател

Рекламна и издателска агенция „Принт енд Пъблишинг” ЕООД придоби списание Computer, наследник на „Компютър за вас” – първото издание с подобна тематика в България и Източна Европа, което излиза още от 1984 г.

Сделката с досегашния собственик „Ню Текник Пъблишинг” ООД включва и каталога „Who is Who on the Bulgarian Computer Market”. Двата продукта стават част от портфолиото на „Принт енд Пъблишинг” ЕООД, в което влизат още списанията „Полиграфия”, ProGrafica и ProPack.

Екипите, периодиката на изданията и условията за участие в тях се запазват изцяло, гласи официалното изявление на двете компании.

„След четвърт век начело на двете издания неусетно, но и неизбежно, настъпи и времето да осигуря тяхното бъдеще и просперитет поне за през следващите 25 години. Най-доброто и перспективно решение бе да предам щафетата за по-нататъшното развитие на двете издания на фирма „Принт енд Пъблишинг”, коментира сделката Георги Балански – управител на „Ню Текник Пъблишинг” ООД и основател на двете издания.

„Голямо е предизвикателството да се издават специализирани издания, особено във времето и условията, в които живеем. За да се създават издания на високо професионално ниво се изисква комплекс от качества – освен много професионални знания и интелект, е нужна и голяма любов към работата, с която живеем”, сподели от своя страна Нели Петрова, изпълнителен директор на „Принт енд Пъблишинг” ЕООД.

Стойността не сделката не беше обявена. Електронните адреси остават непроменени към момента.

Коментар