Intelligent Systems Bulgaria внедри ERP система в Бон Марин Холдинг

Фирма Бон Марин е основана през 1990 година в град Варна. За двадесет години на българския пазар компанията се разраства значително, в резултат на което се обособяват няколко дъщерни компании, специализирани в предоставянето на услуги, свързани с морския и сухопътен транспорт и спедиция, логистично обслужване на инфраструктурни проекти в България и чужбина, корабно агентиране, чартъринг, корабен мениджмънт, техническо обслужване на кораби и други. Холдингът разполага със собствена складова база.

„Успешното управление на бизнес от такъв мащаб изисква правилно планиране на дейностите във всички дъщерни компании и координация помежду им. Необходими са подходящи инструменти за мониторинг и изготвяне на отчети, които да представят реалната картина за случващото се на всички нива в холдинга. Софтуерът, с който работихме не отговаряше на нарастналите ни нужди и взехме решение да внедрим интегрирана система за централизирано управление на всички компании, която да оптимизира бизнес процесите в тях и да ни осигури възможности за развитие”, сподели Мария Василева, Ръководител Проект, Бон Марин Холдинг.

Бон Марин Холдинг се спира на ERP системата с най-много внедрявания у нас – Microsoft Dynamics NAV, а за партньор при внедряването избира Intelligent Systems Bulgaria.

За кратък период в Бон Марин Холдинг се имплементират модулите финанси и счетоводство, продажби, доставки и склад и от началото на годината всички дъщерни компании започват реална работа с Microsoft Dynamics NAV. Системата осигурява на служителите и ръководството бърз достъп до актуална информация, улеснена и стандартизирана обработка на документи, гъвкави средства за изготвяне на справки и анализи. Изграден е единен сметкоплан и са оптимизирани процесите по продажба и покупка. Направени са интеграции на Microsoft Dynamics NAV с вътрешната система за проследяване на транспорта и с редица външни приложения.

„Реализирането на проект за компания от такъв мащаб е предизвикателство за всеки внедрител. Вложихме много усилия, за да осигурим на Бон Марин Холдинг интегрирано решение, което да е достатъчно гъвкаво, за да задоволи техните нужди и да отрази правилно спецификите на отделните компании в холдинга. Вярваме, че доверявайки се на решението Microsoft Dynamics NAV и на нас, като техен партньор, Бон Марин Холдинг направиха правилния избор за успешно развитие”, каза Калин Цветанов, Управител, Intelligent Systems Bulgaria.

Коментар