Нови хартии улесняват фото печата

Ксерокс България пуска на пазара уникални фото хартии за пълноцветен лазерен печат. Обединени в серията Photo Media Solutions, те позволяват създаване на фото продукция – от рекламни материали до оригинални фото албуми без употреба на каквото и да било предпечатно оборудване.

„Една от основните тенденции в графичния пазар днес е ръстът на фото печата. Затова идеята за създаване на удобни и нестандартни носители за готови фото решения на достъпна цена дойде точно навреме”, коментира Георги Коцев, мениджър продажби Хартия и Консумативи в Ксерокс България.

Широкият асортимент от нови продукти на Xerox позволява получаване на разнообразна фото продукция, което отговаря на интересите както на комерсиалната полиграфия, така и на крайния потребител.  

Новата серия Photo Media Solutions включва продукти като хартията EverFlat и материалите AccordianPix и PhotoPix, които могат да се използват за производство на широк кръг фото продукти.

Хартията Xerox EverFlat е разработена са създаване на фото албуми, фотографски книги, брошури и рекламни материали – всякаква продукция, при която е необходимо фотографско качество. Материалът, с плътност 220 гр/м², е създаден на основа на хартията Colotech+ с покритие Silk Elite. Главната му особеност е полимерна ивица по краищата на листа: не се прегъва дъгообразно при подвързване, лежи равно, което позволява печатането в края на листа, позволява създаване на панорамни изображения с разгъвки и ефективно използване на пространството, намаляващо загубите при изрязване и подвързване.

Материалът EverFlat излиза в три формата (А4 landscape, 330×330 мм и 330×320 мм), съвместими с повечето методи за подвързване и подходящи за печат на почти всички цветни принтери Xerox. Фото албумите и фотографските книги, изработени с хартията EverFlat, се получават компактни и удобни за разглеждане дори и при по-голямо количество страници.

Създаването на менюта или каталози става за броени минути, при употреба на материала Xerox AccordianPix. Той представлява лист с перфорация и обратен залепващ слой. С помощта на специална програма се изработва макет: на лист с формат 21,25×35 см се побират осем фотографии. После макетът се печата и се нарежда по дължина с лепящото покритие навътре – получават се по четири изображения от всяка страна. Готовият продукт може да се сгъне във формата на „хармоника” и да бъде поставен на маса.

За качествен печат на дигитални фотографии е предназначен материалът с гланцово покритие Xerox PhotoPix. Това е предварително перфорирана хартия, на която може да се разположи една фотография с размери 20×25 см или 12,5×17,5 см и четири фотографии 4×8 см. При работа с тази хартия не се изисква изрязване, фотографията се отделя лесно и няма остатъчен лепящ слой от подложката.

Коментар