Робърт Родригес оживява екшън жанра с нови ИТ технологии

Студио Troublemaker финализира за кратък срок над 500 кадъра с визуални ефекти от новия екшън „Мачете" – рекордно постижение за компанията, реализирано с AMD графични и изчислителни технологии.

Филмът е режисиран от Робърт Родригес, на когото принадлежи и идеята за проекта. В него ще видим величия като Робърт Де Ниро, Дани Трехо, Линдзи Лоън и Джесика Алба.

Описан като „спагети уестърн за трудещите се”, филмът разказва за  бивш мексикански федерален полицай Мачете, който след „постановка” решава да търси отмъщение и да изчисти името си.

От начало до край Troublemaker Studios използва уникална комбинация от AMD графични и изчислителни технологии за реализиране на филма, като вгражда нови техники за слециалните ефекти и същевременно съкращава времето и разходите за продукцията.

“Идеята за „Мачете” ми хрумна още откакто срещнах Дани Трехо по време на снимките на „Десперадо” през 1993 и едва сега, години след избистряне на идеята в комбинация с напредъка на технологиите на AMD, успях да й вдъхна живот така, както наистина си я представях”, каза Робърт Родригес, който е и един от собствениците на Troublemaker Studios.
Той вече има планове да използва технологията Fusion Render на AMD в следващия си филм „Деца-шпиони 4” (Spy Kids 4).

За създаването на “Мачете”, Troublemaker Studios разчита на комбинация от хардуер, вкл. професионални графични ускорители AMD FirePro V8800 и работни станции с 6-ядрени процесори AMD Opteron, за да произведе филма в сгъстен график.

С помощта на тази техника, 10 художници в рамките на следпродукционнен период от само 6 месеца успяват да завършат 500 завършващи кадъра, личен рекорд за Родригес и екипа от Troublemaker Studios.

С помощта на графичните станции екипът на Troublemaker Studios успява да изпълни сцените на “Мачете” с високо ниво на детайлност – пресъздаване на мащабни разрушения, огромен брой дупки от куршуми, дигитално допълване на сцените, което придава „реализъм” при взаимодействие на елементите от всеки кадър.

Коментар