Google се ядосва сериозно на Стив Джобс

Шумните анонси на Apple раздразниха интернет гиганта Google. Вчера Стив Джобс обяви нови модели плейъри, ТВ устройство и подобрения в операционанната система iOS, като не пропусна да се заяде с конкурентите.

CEO-то на Applе твърди, че всеки ден се активират по 230 хиляди устройства с iOS. Същевременно той заяви, че „някои приятели” изкуствено завишават своите данни за активации, причислявайки към тях обикновените обновления на софтуера. Под „приятели” Джобс явно визираше Google с нейната мобилна ОС Android.

Google също се досети за кого става въпрос и незабавно излезе с опровержение. Пресцентърът на компанията подчерта, че при преброяване на активациите на Android не се отчитат обновленията. Освен това на преброяване подлежат само смартфоните, използващи услуги на Google.

В началото на август изпълнителният директор на Google Ерик Шмид съобщи, всеки ден в света се продават по 200 хиляди смартфона под управление на Android. Той каза, че „Android демонстрира не просто феноменален, а невероятно феноменален ръст” и още: „Бог знае докога това ще продължи".

Дни по-късно Gartner изнесе данни за продажбите на смартфони през второто тримесечие, според които платформата Android е станала по-популярна от iOS на световния пазар.

Коментар