Acer пуска първите лаптопи с Fermi у нас

Дългоочакваната архитектура Fermi на Nvidia вече достъпна у нас. Acer, вторият по големина в света компютърен производител и първи на пазара на преносими компютри (за първото тримесечие на 2010 г. според Gartner) пуска в продажба у нас преносими компютри на базата на ново поколение компютърна графика от Nvidia.

С над 30% по-добра производителност от предишното поколение,серията GeForce 400M осигурява върхова графика за всички мултимедийни приложения.

„Новите мобилни графични процесори на Nvidia се чакаха с огромен интерес и ето, че ние ги имаме в продажба в деня на световната им премиера”, коментира Данаил Вълков, мениджър бизнес развитие на Acer за България.

Потребителите на новите лаптопи Acer Aspire ще се наслаждават на 3D игри с максимално ниво на детайли, ще могат да компресират HD видео с до 3 пъти по-голяма скорост, да обработват любимите си снимки до 5 пъти по-бързо и да браузват комфортно мултимедия в интернет.

Технологията Optimus на Nvidia се грижи за оптимален баланс между графична производителност и автономна работа на лаптопа, в зависимост от изпълняваните в момента задачи, като превключва между вградения видеоконтролер и дискретната видеокарта от серията GeForce 400M.

Графичната система GeForce 420M впечатлява и с внушителните 2GB видео памет – за първи път достъпна на преносими компютри от масов клас. Acer Aspire комбинира мощен процесор Intel Core i5 с Turbo Boost технология, 640GB твърд диск и бързата DDR3 памет, работещи под управление на Windows 7 Home Premium 64-bit.

А специално за ценителите на качествения звук е предвидена и аудио система от 3-то поколение Dolby Home Theater.

Моделът Aspire 5745, влязъл в производство през март 2010 г., се характеризира с фини заоблени линии, създаващи усещане за лекота и употребата на най-модерни материали от висок клас. Дизайнът е дело на италианско студио за индустриален дизайн.

Системите от висок клас Aspire 5745G с видеоконтролери от серията GeForce 400M вече са налични у нас чрез веригата магазини Мултирама на цена от 1999 лева. Скоро в продажба ще влязат и моделите от масовия клас Aspire 5742G.

Коментар