Демо джип на Sony представя идеята за забавление в движение

Sony, гигантът в потребителската електроника, предприе нестандартна акция, за да покаже най-новите си аудио и видео продукти за автомобили. До края на седмицата демо-автомобил на компанията, Фолксваген Тоарег, ще обиколи големите магазини за потребителска електроника в София. Идеята е всеки запален фен да може да тества на живо последните достижения на Sony в областта на развлекателните авто-технологии.
Демо-джипът е оборудван с 6 тонколони (Sony XS-HT17SN), 4 усилвателя (един Sony XM-SD61X и три Sony XM-SD46X), 2 събуфера (Sony XSL152P5S), 3 монитора (Sony XVM-F65WL) и един DVD плеър (Sony MEX-R5). Всичко това се управлява от автомобилна аудио-система с Bluetooth технология (Sony MEX-BT5000).
Централно място в уникалния технологичен джип заема аудио системата MEX-BT5000, която осигурява безжичен пренос на музика през Bluetooth, включително пренос на файлове от мобилен телефон или MP3 плеър. За улеснение на потребителите са предвидени възможност за безжичен контрол на основните функции за аудио плейбек и “hands-free” разговори от мобилен телефон, благодарение на вградения микрофон. Сред допълнителните функции  характеристики на MEX-BT500 са: CD шаси DRIVE-S HX, 3D FL дисплей с висока резолюция, RDS тунер, IR картово дистанционно и двупосочен пренос на данни (A2DP – Advanced Audio Distribution Profile).
Усилвателят XM-SD61X e едноканален с максимална изходна мощност 800 W, a останалите три усилвателя XM-SD46X са от 2- до 4-канални с максимална мощност 4 x 120 W. И четирите устройства в демо-автомобила имат електрозахранване MOSFET и изходно стъпало.
Няма как да не грабнат вниманието на посетителите огромните 38-сантиметрови събуфери Sony XSL152P5S. Те имат петостенна структура за висока якост и пикова мощност от по 1500 W. Каучуковата облицовка на събуферите включва стабилизатор против удар.
Шест-инчовите TFT дисплеи в джипа приемат AV сигнала безжично, като към тях потребителите могат да ползват и допълнителни безжични слушалки.
Цялата инсталация на техниката е дело на екипа на TOAYGA, които, по собствените им признания, не са щадили идеи и усилия за всеки детайл на системата в демо-автомобила на Sony. Развитието на технологиите е провокирало специалистите на TOYAGA да търсят смели решения при интегрирането им. Резултатът, една хай-тек система от безжични устройства, безспорно е усленение за потребителите на аудио и видео в автомобила.
Що се отнася до самия джип Фолксваген Тоарег, той е с перманентно задвижване на четирите колела – 4Motion. Тоарег държи рекорд сред автомобилите като единственият, който се e изкачил на 6080 метра надморска височина при вулкана Ойос дел Саладо, Чили.
Пълноприводният джип изкачва наклон от 45 градуса, гази във вода с дълбочина 58 см, развива скорост от 250 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 сек. Интериорът на Тоарег е ергономичен, а топ продуктите на Sony се вписват отлично в неговия дизайн.
Демо-автомобилът на Sony ще посети от днес до събота няколкото големи магазини за потребителска електроника в столицата от веригите Технополис и Техномаркет.

Коментар