AVG насочва ресурси към образователния сектор

„AVG за Образованието”, ново подразделение на известната компания за сигурност, ще предлага на правителствени и неправителствени организации антивирусна защита с намалени цени, заедно с безплатна местна поддръжка.

Създаден е и специален сайт за онлайн обучение – AVG for Education, в който има страници, посветени на училищата, правителствените и неправителствените организации. Софтуерът AVG Anti-Virus пък се предлага на по-ниски цени и безплатна техническа поддръжка, базирана в САЩ.

AVG защитава с платените си версии вече над един милион компютъра в американските K-12 училища – това са 6% от всички училищни компютри в страната. Компанията помага на институциите в цялата държава да се борят срещу кибер престъпниците чрез инструменти за антивирусна защита и сигурност в Интернет.

Поради факта, че на подобни организации постоянно им се налага да се борят с ограниченията на бюджетите, които имат, AVG предлага за тях не само отстъпки и безплатна поддръжка, но и възможност да участват в референтна програма, чрез която получават 5% дарение всеки път, когато препоръчат продуктите на свой партньор и той стане клиент на компанията, съобщиха от партньора на компанията у нас – Бизнес Софтуер Дистрибутор.

“Ние трябваше да намерим начин да намалим разходите, за да освободим финансиране за други технологични проекти. Оказа се, че можем да спестим около $7000 само от антивирусен софтуер”, казва Аарон Спел, мрежов администратор в училище в Ориндж, щата Тексас. “Това бяха около 40% лесно спестени пари от нашия годишен ИТ бюджет, просто чрез преминаване от една марка софтуер към друга, без да жертваме качеството на защитата”.

Училищата, неправителствените и правителствените организации са силно податливи на заплахите в интернет, поради ниския бюджет и малките екипи, казва Лук Уолинг, вицепрезидент на новото подразделение към AVG Technologies. Новото подразделение на компанията обединява софтуера на AVG заедно с експертна техническа поддръжка, предназначена за тези важни институции. При нужда компанията се включва със съвети при инсталиране и разгръщане на решения в мрежите на клиентите.

Със създаването на „AVG за Образование“, компанията въвежда и нов модел на поддръжка специално за образователни, правителствени и неправителствени клиенти. Това включва безплатна поддръжка по телефон, имейл и помощ с отдалечен достъп директно от офисите на в САЩ.

Коментар