Обявиха SAP за най-отговорната софтуерна компания

За четвърта поредна година SAP AG беше обявена за лидер в софтуерния сектор в класацията за устойчиво развитие Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Индексът подрежда най-добрите практики за устойчиво развитие в различни сектори на икономиката, като включва водещите компании във всяка индустрия на глобално и регионално ниво.

DJSI се базира на подробен анализ на корпоративното икономическо, социално и екологично представяне. Индексът оценява фактори като корпоративно управление, управление на риска, брандинг, намаляване на вредните емисии, постигане на стандартите при управление на доставките и трудовите практики.

В класацията за софтуерния сектор са включени 30 компании. SAP постигна водещи за сектора резултати по 11 от 20-те главни критерия, в това число управление на връзките с клиенти, управление на риска и кризисен мениджмънт, управление на иновациите, развитие на човешките ресурси, корпоративна социална отговорност и добри условия на труд. SAP е получила водещи за сектора оценки и за своите екологични и социални политики.

Стратегията за устойчивост на SAP включва едновременно управление на вътрешните операции по устойчив начин и предоставяне на решения, които подкрепят отговорните бизнес практики на клиентите ѝ. Компанията въведе и SAP Supplier Code of Conduct, за да постигне отчетност в глобалната си мрежа от доставчици.

Коментар