Globul нае консултант по екологична устойчивост

Globul започва работа с консултантите от denkstatt България, за да ограничи въздействието от дейността си върху околната среда в рамките на дългосрочна стратегия за устойчиво развитие Globul Green.

Приоритет на компанията ще бъде въвеждането на ефективна система за управление на бизнес процесите, които имат въздействие върху околната среда. За тази цел, операторът планира въвеждане на международния стандарт ISO 14001, който залага изисквания и препоръки към системата за управление на околна среда с цел измерване, документиране и намаляване въздействието на компанията върху природата.  

Консултантът ще се включи активно в подготвителния процес на ISO 14001 сертификацията, като ще помогне при анализа на редица аспекти от бизнеса на Globul и ще участва в определянето на релевантни стъпки, които трябва да се предприемат в различните отдели на оператора за въвеждане на екологично устойчиви практики.

В процеса на изготвяне на конкретните предложения за промяна в организацията на бизнес-процесите и операциите на Globul ще бъде приложен и наличният корпоративен опит, натрупан от останалите компании в Cosmote Group и адаптиран към местните предизвикателства.

Коментар