Конзолата Wii ще предсказва времето

Един месец след премиерата на най-новата си конзола за видео игри Nintendo обяви активиране на онлайн услугата Wii Forecast Channel. Благодарение на нея, потребителите ще могат да се информират за метеорологичните условия в региона и в света директно от главното меню на конзолата, съобщи TG Daily.
Няма допълнителни разходи за ползване на Wii Forecast Channel. За да получат достъп до него, собствениците на конзолата трябва изтеглят най-новата софтуерна модификация за Wii и да посочат данни за региона, в който живеят. Прогнозата за времето обхваща до пет дни напред и включва температура, скорост на вятъра, влажност, облачност и други данни, представени в текст и графика. Има възможност за избор на метрична система – Целзий/Фаренхайт, км/час или миля/час.
Интересна е функцията "Globe", която предоставя интерфейс от типа на Google Earth. Потребителят може да “обхожда” цялата планета, да “спира” в отделни градове и да се информира какво е в момента времето там.
Представители на компанията обявиха също така, че на 22 декември на разположение на собствениците на Wii ще бъде и първият Интернет браузър за нея – специална версия на Opera.
Компанията обещава през следващия месец да пусне и канала за новини, който по първоначални планове трябваше да бъде активиран едновременно с излизането на конзолата в края на ноември. 

Коментар