AVG пусна новия си антивирусeн пакет

AVG, създателят на най-известния в света безплатен антивирусен софтуер, пусна новия си пакет за сигурност AVG Internet Security 2011. В него са отразени предложения, направени от глобално общество от 110 милиона потребители. Разработчикът е добавил много разширения, свързани с уеб и социалните мрежи, увеличена е скоростта на работа и сканиране, дизайнът също е подобрен.

AVG 2011 е най-разширеният продукт на компанията до момента както за домашните потребители, така и за малкия и средния бизнес.

„С нашата нова технология и метод, наречен „Защита Подсилена от Хората“ (People-Powered Protection), всеки бива окуражаван и насърчаван да бъде част от решението; всеки, който е част от обществото на AVG, помага в защитата на останалите потребители, като всички заедно всеки ден ни изпращат над 1,5 милиарда потенциални заплахи от целия свят”, каза Джей Ар Смит, CEO на AVG Technologies.

Тъй като 99 процента от съвременните заплахи са уеб-базирани, появяват се в съвсем нормални сайтове, като престояват там за не повече от 24 часа, то анализът и откриването им в реално време са критично важни. За целта компанията предлага решението AVG LinkScanner, което е безплатно за Windows и Mac и е включено във всички версии на AVG 2011.

LinkScanner автоматично проверява и защитава в реално време линковете, изпращани към социални мрежи като Facebook и MySpace, без никакви допълнителни настройки – защитата е активна и може да се ползва с всеки продукт на AVG, уточниха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.

AVG 2011 включва няколко подобрения, които улесняват използването му. Инсталационният процес е сведен до само 5 клика, а процесът на деинсталиране е още по-опростен. Забелязвайки, че много потребители използват тежки мултимедийни приложения, AVG е добавила “режим на игра”, при който потребителят е защитен, без това да води до смяна на режими и екрани и така да прекъсва приложенията с изкачащи прозорци.

Допълнително в AVG 2011 е включена характеристика „Поправка с един клик” – нова функция, която позволява на потребителите да поправят автоматично софтуера с натискане на един бутон.

Независими тестове доказват, че AVG 2011 има едно от най-добрите нива на откриване в индустрията, благодарение на новата технология Smart Scan и многослойния подход на откриване, подчертават от разработчика. AVG са разширили технологията си Smart Scan, за да са сигурни, че версия 2011 няма да забави компютъра.

В отговор на коментари за обратна връзка от потребителите и в търсене на по-висока скорост с по-добро откриване, AVG 2011 включва Smart Scanning, нова функционалност, която разпознава кои файлове са сертифицирани и сигурни и след това сканира само новите, които не са сертифицирани. Когато AVG 2011 Smart Scanning сканира компютъра на даден потребител, той следи системните ресурси и използва само тези, които в момента не са нужни за друга цел. По този начин компютърът може да работи по-бързо по време на самия процес на сканиране.

За нуждите на малкия и среден бизнес компанията предлага решението AVG 2011 Business Edition – лесен за администриране продукт, създаден за не-ИТ специалисти. Версията се отличава с разширена защитна стена, нова проактивна облачна технология, мрежово инсталиране и разширени доклади.

Коментар