3D атракция призовава да спасим планетата

Разпростирайки се от наситените с пара дъждовни гори на Борнео до пустите полета на Арктика и дълбините на световните океани, филмът „SOS ПЛАНЕТА” отвежда до сърцето на най-засегнатите от екологична гледна точка места на нашата планета.

Чрез въздействието на гигантския екран и технологията IMAX3D, филмът ще потопи зрителите в красотата на екосистемите, сливайки живо действие и анимация. По един зрелищен начин ще бъдат онагледени някои от най големите опасности, пред които е изправена Земята днес – глобалното затопляне, изсичането на горите и изтощаването на океаните, съобщиха от Синема Сити България.

Въпреки огромното богатство от средства за общуване, с които разполагаме, един настойчив призив продължава да изисква нашето внимание – потребността всички ние да запазим богатството и разнообразието на формите на живот на Земята. Продуциран от „Енуейв Пикчърс” в сътрудничество със Световния фонд за дивата природа, „SOS ПЛАНЕТА” цели да привлече вниманието на възможно най-широка аудитория по възможно най-въздействащ начин – като едновременно удивлява и информира.

Във филма причината и ефектът на всяко екологично състояние се подчертават и обясняват чрез магията на IMAX3D образите, а разказът води уважаваният американски новинар Уолтър Кронкайт. Цитирайки „неотложната необходимост да достигнем хората в целия свят с посланието, че качеството на нашата околна среда бързо се влошава и вече засрашава собственото ни съществуване на тази планета”, Кронкайт е заснет на зелен екран и впоследствие насложен върху триизмерен телевизионен екран, който изплува от гигантския екран като увод към някои откъси във филма.

Хипер реалистичните компютърно генерирани хабитати представят три различни застрашени екосистеми, а IMAX3D ефектите допринасят зрителите да навлязат в тях и споделят тревогата на животните, герои на филма.

„За да предотвратим екологичната катастрофа, най-напред трябва да осъзнаем, че съдбата на природата е личната съдба на всеки един от нас” – в това послание на „SOS ПЛАНЕТА” се крие ключът към общото ни бъдеще.  Премиерата на „SOS ПЛАНЕТА” e в столичния Mtel IMAX на 15 октомври.

Коментар