Реверанс на кралицата към Интернет

Коледното обръщение на британската кралица към поданиците на короната тази година за пръв път в историята ще бъде пуснато в Интернет като аудио запис. В традиционната си реч си в края на 2006 година кралицата ще подчертае как всички религии обръщат внимание на необходимостта  от родителски грижи и напътстване на младите хора.

Аудио записът може да бъде поръчан предварително и предоставен безплатно от сайта на британската монархия www.royal.gov.uk. Абонатите ще получат речта автоматично на Коледа в 3 часа следобед, когато обръщението на кралицата ще бъде излъчено по телевизиите на държавите от Британската общност.

Кралицата е записала също така и радио обръщение за военнослужещите и техните семейства, което ще бъде излъчено сутринта на 25 декември.

Дядото на Елизабет ІІ, крал Джордж V, е произнесъл първото новогодишно обръщение към нацията, излъчено на живо по радиото през 1932 година.

Първото телевизионно обръщение през 1952 година пак е дело на сегашната кралица, която е на трона от 1951 г. Оттогава тя чете обръщението си неизменно пред телевизионните камери. Единственото изключение е през 1969 година, когато е обидена от безпрецедентен документален филм за кралската фамилия. Тогава тя се обръща към поданиците си в писмена форма.

Коментар