„Нощта на ТРОН” ще се случи и в България

Зрителите в цяла България ще могат да видят 23-минутен 3D откъс от филма „Нощта на ТРОН”, чиято глобална премиера е на 28 октомври. Едновременно в Mtel IMAX и 10 други 3D кина в страната ще се съберат най-нетърпеливите почитатели на дигиталната вселена, съобщиха от Форум Филм България.

Достъпът до ексклузивната прожекция става чрез предварителна регистрация на уебсайта на филма www.tron3d.bg. Онлайн системата пренасочва регистриращия се към друго кино, ако в избраното местата са вече запълнени.

Програмата на събитието ще включва освен 23 минутния откъс и специално обръщение от Джеф Бриджес, Оливия Уайлд и Гарет Хедлънд. За зрителите ще има 3D плакати и други изненади.

Обратното броене до премиерата на ТRON: Заветът започна официално на 10.10.10 г., точно 10 седмици преди триизмерното приключение в дигиталния свят да нахлуе в киносалоните у нас и по света.

Отново ще бъдем пренесени в паралелната вселена, създадена от Кевин Флин – Мрежата. В тази технологична реалност светлината е най-важният елемент, който носи характеристиките на TRON света.

Сам Флин (Гарет Хедлънд) е буен, 27-годишен компютърен специалист, преследван от мистериозното изчезване на баща си Кевин Флин (носителят на Оскар и Златен глобус Джеф Бриджис).

Някога Кевин е бил известен като водещ в света разработчик на видео игри. Докато Сам разследва странен сигнал, изпратен от стара електронна игра на Флин – сигнал, който може да идва само от баща му, той се озовава заловен в цифровия свят, в който Кевин е в капан от 20 години.

С помощта на безстрашния воин Куора (Оливия Уайлд), баща и син се оказват въвлечени в пътуване на живот и смърт през една визуално зашеметяваща кибернетична Вселена. Създадена от Кевин, тя е станала толкова развита, колкото той никога не е предполагал. С невероятни превозни средства, оръжия, пейзажи и един безмилостен престъпник, който няма да се спре пред нищо, за да предотврати тяхното бягство.

„Създадохме ленти от светлини, които започват под пътищата в Мрежата, изкачват се до нивото на самия път и продължават нагоре към небето, където никой не може да види края им. Целта ни беше да създадем илюзията как светлините се появяват и обгръщат целия път”, казва дизайнерът на продукцията Дарън Гилфорд.

На върха на най-високия небостъргач в Мрежата светлината е вградена в почти всяка повърхност, светлинни ленти обгръщат цялата сграда, а вътре в нея дори чашите с вода са осветени. Там се намира клубът за забавление в света на програмите, чиито стени и покрив са от стъкло, като гледката разкрива целия ТRON сити и фара при далечния портал.

И животът в Мрежата е представен от светлини в различни цветове. Специалните костюми на програмите, които светят със собствена светлина, олицетворяват характера им. Цветът им показва добър или лош е неговият притежател.

Независимо дали са на улиците, на гладиаторската арена или в Клуба, намиращ се на километър над земята, обитателите на Мрежата са заобиколени от светлина. Отвъд нея се намира Периферията – място, където господари са Предателството и Злото.

ТRON: Заветът ще дебютира в Disney Digital 3D и Mtel IMAX на 17 декември, заедно със световната премиера.

Коментар