Смартфонът HTC Pro 7 се чака скоро и в Европа

Един от най-коментираните смартфони тези дни е моделът HTC 7 Pro. Вчера лично шефът на Microsoft Стив Балмър представи новия продукт, който е един от 10-те модела, работещи с новата операционна система Windows Phone 7.

Първоначално HTC 7 Pro ще се продава на американския пазар, а в началото на 2011 година ще се появи в Европа, твърди сайтът engadget.com. Цената на устройството все още не е обявена.

HTC 7 Pro е изпълнен във формата на слайдер с QWERTY клавиатура. Моделът предоставя 3,6-инчов екран с резолюция 800х480 пиксела и използва процесор с тактова честота 1 GHz.

Налични са 576 MB оперативна памет, диск с капацитет 16 GB и 5-мегапикселова фотокамера с автофокус, светодиодна светкавица и възможност за снимане на видео с резолюция 720p.

HTC 7 Pro има също 3,5-мм аудиоизход, модули Bluetooth, Wi-Fi и GPS, както и порт microUSB. Не е изключено смартфонът да бъде пуснат в Европа със следващата версия на Windows Phone 7, която ще включва функция за копиране и вмъкване на текст.

HTC традиционно е един от най-лоялните партньори на Microsoft, като много от нейните смартфони работят под управление на Windows-базирани операционни системи. Освен HTC 7 Pro, компанията е готова с още 4 други устройства с Windows Phone 7.

Коментар