Кремъл откри интернет училище за президенти

Сайтът "Президентът на Русия за гражданите на училищна възраст" беше допълнен с нов раздел – "училище за президенти". Както се казва в приветственото послание, подписано от президента на Руската Федерация Владимир Путин, информацията в сайта е предназначена за онзи, който в бъдеще може да оглави страната.

Новият раздел започва с въпроса: „Искаш ли да станеш президент на Руската Федерация?”. Следва тест за постъпване в „училището”. Кандидатът трябва да посочи своята възраст и да отговори на десет въпроса с различна степен на трудност. 

Потенциалният приемник на президента може да посещава виртуални уроци, които в достъпна форма излагат принципите на държавното устройство на Руската Федерация, президентските задължения и други въпроси.

За отмора и развлечение на младите кандидат-президенти Интернет страницата предлага нови игри, посветени на важни епохи от историята на Русия.

Редакторите на сайта планират още в началото на 2007 г. да разширят раздела за подготовка на бъдещи президенти, които ще могат да направят виртуално посещение на резиденция на държавния глава.

От прес службата на сегашния президент казват пред РИА Новости, че той е запознат със съдържанието на сайта, но „основното му съдържание не е свързано с неговата личност”.  

Разработчиците на „детския” сайт съобщават, че за последната година са отчетени 200 000 посещения от потребители от практически всички страни в света, независимо от факта, че съществува само версия на руски.

Коментар