Мартин Богоев пое управлението на Nokia Siemens Networks в България

Мартин Богоев е новоизбраният изпълнителен директор на Nokia Siemens Networks (NSN) в България. В тази си роля той ще съвместява и правните отговорности на длъжността „управляващ директор” на Нокиа Сименс Нетуъркс ЕООД за България, съобщиха от компанията.

Богоев наследява на поста Дитер Ангерер, който, след 7-годишната си дейност в България и Румъния, се завръща в Австрия, където поема отговорностите на Nokia Siemens Networks по широколентовия достъп, корпоративните и обществени клиенти, както и индиректните канали за продажби за Централна и Източна Европа.

“Телекомуникациите в глобален мащаб се променят много интензивно и същата тенденция се забелязва и у нас – доставчиците на комуникационни услуги са поставени под силен натиск за промяна на бизнеса. Всичко, което правим в NSN, е фокусирано върху това да помогнем на нашите партньори да разширят и трансформират своя бизнес чрез една наистина екстремна ефективност и осигуряване на т.нар. „ individual comunications experience”, коментира Мартин Богоев.

Компанията ще се стреми да обезпечи партньорите си с ефективна свързаност при ниска себестойност, възможност за гъвкаво създаване и управление на услугите за крайни потребители, предоставяне на комуникационно преживяване, персонализирано според потребителя и услугата, и др.

Новият изпълнителен директор си поставя също за цел да превърне NSN в „предпочитано място за работа за мотивирани, динамични и ориентирани към резултатите експерти”.

Мартин Богоев има магистърска степен по телекомуникации и международни икономически отношения и повече от десет години опит в телекомуникационната индустрия, където заема различни позиции в областта на мениджмънта, маркетинга и бизнес развитието.

Преди да поеме новата си позиция в компанията, Мартин Богоев взема активно участие в международния отдел “Продажби” в Siemens Communications Австрия, където работи преди да се завърне в България като директор “Продажби” и мениджър ключови клиенти.

Работил е и за БТК-Vivacom като старши мениджър за региона на Югозападна Европа. Също така, Мартин Богоев представлява Nokia Siemens Networks в по-голямата част от правителствените и академични среди.

Коментари по темата: „Мартин Богоев пое управлението на Nokia Siemens Networks в България”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Браво, Марто!
    Честито!
    Много успехи ти желая!

Коментар