Станга ООД отбеляза 10 години успешно развитие на международния пазар

Водещата софтуерна компания Станга ООД обяви планове за разширяване на дейността си и откриване на нови офиси у нас в големи градове като Пловдив, както и в някои съседни държави. Краткосрочните разчети на фирмата предвиждат също и създаването на повече от 50 нови работни места. Тези акценти представи собственикът Сирил Симон на специалното събитие по повод десетгодишния юбилей от основаването на Станга ООД.

В момента, в централния офис в София работят над 150 софтуерни специалисти, както и такива в областта на телекомуникациите, управлението на проекти, маркетинга, финансите и човешките ресурси. Годишният й оборот за 2010 г. се очаква да надхвърли 6 млн. лева. Основният фокус на дейността й е изработването на софтуер по индивидуален проект на клиента и предоставяне на професионални услуги в сферата телекомуникациите. Освен в България, Станга има представителства и във Великобритания, Франция, Израел, САЩ и Канада.

Компанията планира да развие още по-динамично партньорство с водещи университети у нас като ТУ – София и НБУ, като осигури на техни студенти възможности за обучение и стаж. На специално кариерно събитие, организирано от Станга ООД на 11 октомври, повече от 150 специалисти и студенти в областта на информационните технологии се запознаха с възможностите за професионално развитие, осигурени от компанията. През последните години тя инвестира успешно и в професионалното развитие на хора без трудов опит като им осигурява шанс за реализация в динамична мултикултурна среда.

Добрите условия за работа, които Станга ООД създава за служителите си, правят компанията един от предпочитаните работодатели в България.

Коментар