Кирила Корект 10 идва на атрактивна цена

Достъпна е нова версия на продукта за интелигентна редакция на български текстове в среда на MS Office – Кирила Корект 10. „Любимото дете на компанията ни вече навърши 15 години”, каза при представяне на програмата Боян Бойчев, управител на софтуерния разработчик и дистрибутор БиЕмДжи.

Кирила Корект 10 е единственият софтуер за работа на български език, съвместим с Windows 7 (32- и 64-битова версия) и MS Office 2010 (32-битова версия), подчертаха от компанията.

Обновеният речник с последна редакция от юни тази година включва близо 2 милиона думи. Разширената версия на двуезичния речник се състои от близо 130 000 думи, изрази и значения в българо-английския и от над 150 000 – в английско-българския речник. Включени са термини и преводни значения от областта на икономиката, ИТ, счетоводството и финансите, правото, наред с общоупотребими думи и изрази.

Голямо улеснение за потребителите е интелигентното търсене по форми, а не само по основната дума в двуезичния речник, поясни Василка Шишкова – продуктов мениджър на Кирила.

Обновен е и модулът за граматическа редакция, който открива грешки от рода на пропуснати запетаи, неправилно членуване и съгласуване, проблеми със слятото писане и др.

Кирила Корект 10 включва също електронен синонимен речник с добавени антоними и възможност за търсене и заместване по всички форми на думата. Налична са предложения за стилистична уместност, с редакция според 8 функционални стила, и сричкопренасяне.

Новият продукт се предлага на атрактивни цени за бизнеса и домашните потребители. Най-високата цена за нов лиценз за компании с малък брой потребители е 97 лв. с ДДС, като с увеличаване на броя на потребителите цената намалява.

Ъпргейд от стара версия до Кирила Корект 10 струва 45 лв. с ДДС. Домашните потребители пък могат да придобият продукта само срещу 19 лв. с ДДС с право за инсталиране на софтуера на два компютъра, съобщи Деян Кьосев – търговски директор на Кирила.

Кирила Корект 10 ще се разпространява по възможно най-безвредния за околната среда начин – електронно. БиЕмДжи няма да продава продукта на носители от рода на дискове или флаш памети. Потребителите ще могат да плащат за Кирила Корект по електронен път и ще получават продукта по електронен път заедно с електронен лиценз и код за активиране.

Всяка нова версия на Кирила предлага пълна съвместимост с последните Windows и MS Office и е по-добра като функционалност от предходните издания, подчерта управителят на БиЕмДжи – Боян Бойчев.

Коментар