Пети „прозрачен цвят” в печата

Две нови дигитални системи на Xerox идват с ексклузивно допълнение – прозрачен тонер. Цветните производствените машини Color 800 и 1000 принтират със скорост 80 и 100 страници в минута и създават изображения с HD качество върху широка гама хартиени носители, съобщи компанията.

Доставчиците на печатни услуги, търсещи варианти за разширяване на дигиталния си бизнес, могат да се възползват от двете машини за производство на пълноцветни рекламни брошури, материали за директен маркетинг и специализирани фото продукти.

Цветовете са ярки и наситени, а прозрачният тонер привлича вниманието върху текстове и графичен материал като дизайнерски ефект или ефект на воден знак за защита на документите. Тази иновация допринася за повече ефективност при работа със софтуера за печат на променлива информация Xerox XMPie, тъй като възпроизвежда персонализираното съдържание по много по-жив начин, поясниха от компанията.

Устройствата за високотиражно производство са предвидени както за комерсиална или вътрешноведомствена употреба, така и за фирми, занимаващи се с маркетингови комуникации.

Xerox 800 и 1000 печатат с резолюция 2400х2400dpi, която осигурява много висок контраст, еднородна картина и плавни цветови преходи. Машините използват нов вид ЕА (емулсионно-агрегиран) тонер с ниска температура на изпичане, който, подобно на офсетовия печат, придава на повърхността на изображенията еднороден вид.

Гъвкави опции за довършителна обработка позволяват системите да бъдат приспособени към специфичните нужди на клиента и приложението. Като функционалност те включват: подреждане по алгоритъм, перфорация, сгъване, производство на брошури или книги с меки корици – напълно автоматизирани процеси в линия.

Xerox 800 и 1000 се отличават с иновативен дизайн, при който модулите за подаване на хартия са разположени под принтиращия модул – така се пести място, в сравнение със системите с разточително дълги линии. Капацитет на подаване може да стигне до 8000 листа.

Двете машини имат широк обхват на медиите – печатат на разнообразни по вид медии с плътност от 55 до 359 gsm с размер на хартията до 330×488 мм. Системите могат да се справят и с най-сложните като графично изпълнение задачи и да изготвят продукти, изискващи печат до самия ръб на хартията (full-bleed trim).

Работата е опростена чрез колекцията FreeFlow Digital Workflow. За момента системите се предлагат в комбинация с печатните сървъри FreeFlow и Xerox EX Print, с подкрепата на Fiery. По-късно ще се продават със сървъра Xerox CX с подкрепата на Creo.

Услугата Xerox Productivity Plus сигнализира, когато наближи времето за изпълнение на отбелязана в разписанието поръчка, и стъпка по стъпка дава указания за изпълнението й. Допълнителната технология за автоматично почистване оптимизира времето на активно ползване и поддържа високо качество на отпечатъците.

Xerox Color 800 и 1000 са позиционирани между флагманските дигитални системи Xerox DocuColor 7002/8002 и Xerox iGen4. Те могат да се съчетаят с инструментите и ресурсите Xerox ProfitAccelerator, както и с услугите на компанията за бизнес развитие.

Специално за новите машини Xerox е създала дизайнерско упътване „Application book” за вариациите при използване на прозрачния тонер, което ще помогне на клиентите бързо да развият своя бизнес в областта на дигиталния печат.

Коментар