WMG стартира новинарски сайт и на английски

Поредният нов продукт на Web Media Group вече е факт. С началото на новата година, ознаменувана от влизането ни в Европейския съюз и в синхрон с плановете си, WMG пуска своя англоезичен сайт.
След 2 януари 2007 година от всички настоящи Интернет медии на WMG – news.bg, topsport.bg и money.bg, ще може да се влиза в новинарския англоезичен сайт. Той е напълно автономен, като текстовете му няма да са просто преводи на новините от останалите сайтове в групата, съобщава News.bg.
Екипът на англоезичния News.bg ще създава собствени текстове с богат снимков материал, отразяващи събитията в политическия, икономическия, социален и спортен живот у нас. Логично, новини от света няма да има, но като втори етап от развитието на сайта се предвижда богат новинарски материал от балканския регион.
За News.bg това е завръщане към позиции, завоювани през далечната 1999 година, когато сайтът пусна за първи път у нас новини на английски език. Те обаче бяха спрени три години по-късно, заради стечение на редица обстоятелства, посочват от компанията.
За Topsport.bg и Money.bg това е едно напълно ново начало – на базата на техни новини да бъдат създавани текстове, представляващи интерес за англоговорящия свят.

Коментар