Излизат карти памет по новия стандарт CFast

Transcend пуска нова нова CFast карта-памет, която използва бърз SATA интерфейс в съществуващия CF форм фактор. Резултатът е подобрена производителност и удобство за използване в множество промишлени приложения.

Както и при SD картата с усъвършенстваните версии SDHC и SDXC, CFast е най-новата спецификация за CF карти, разработена от CompactFlash Асоциацията (CFA) като преносимо високоскоростно сторидж решение за индустриални цели.

В сравнение с текущите CF карти, базирани на по-бавния ATA/IDE интерфейс, CFast картите на Transcend използват по-модерния SATA интерфейс с впечатляващите скорости на трансфер до 108MB/s.

С инсталирана CFast карта потребителите на промишлени РС или SATA 3Gb/s съвместими устройства ще могат да съхраняват и да извършват достъп до информация значително по-бързо в резултат на подобрената комуникация между картата и хост устройството.

С размери 42.8×36.4×3.3 мм, новите CFast карти на Transcend имат същите физически дименсии като традиционните CF карти. Комбинирайки висока скорост и преносимост, Cfast модулите са проектирани за производителност съвместима с SSD дисковете и като такива могат да бъдат използвани и за стартиращи устройства.

Благодарение на технологиите StaticDataRefresh и EarlyRetirement, тези флаш-карти могат да коригират грешки в данните и да удължават живота на своите клетки памет.

CFast картите на Transcend ще се предлагат с капацитети 2GB, 4GB, 8GB и 16GB, съобщиха от официалния дистрибутор Диджи Електроникс.

Коментар