Нетбукът HP Mini с нов дизайн и по-мощен

НР обнови серията нетбуци Mini с четири модела в различни цветове и с подобрен дизайн. Компанията обяви и нов ноутбук на достъпна цена, предназначен за крайни потребители – HP G72.

Новите модели HP Mini 210 се отличават с тънък и стилен дизайн в широка гама от цветове. Те са предназначени за целодневна употреба от хора, които обичат да сърфират в мрежата, да слушат музика и да поддържат постоянен контакт със своите приятели, семейство или да търсят актуална информация.

Mini 210 е оборудван с вграден WLAN, Wi-Fi, уебкамера, микрофон и клавиатура от „островен тип”, която отговаря на 93 от големината на стандартния размер. Мобилният компютър се захранва от най-новия процесор Intel Atom, поддържащ DDR3 памет.

С тегло едва 1.46 кг и по-тънък от 3 см, Mini 210 идва със стандартна 6-клетъчна батерия, която осигурява до 10 часа и половина работа с устройството.

Моделите от серията ще се предлагат в три различни цвята – пурпурно червено, ярко розово и морско синьо. Тъй като са предназначени за продължителна употреба извън дома и най-вече в движение, повърхността им е защитена от надраскване, благодарение на специалната технология на нанасяне на цветовете HP Imprint Finish.

HP Mini 210 разполага с 10.1-инчов WSVGA HP BrightView Infinity дисплей със светодиодно задно осветяване (LED) и Dolby Advanced Audio, които осигуряват оптимално за класа изживяване при гледане на филми, слушане на музика или друг вид мултимедийно забавление.

Нетбукът се предлага заедно с няколко софтуерни приложения. HP Media Suite позволява на потребителите да организират, съхраняват и използват мултимедийно съдържание като снимки, видео и аудио. Evernote пък осигурява достъп до онлайн пространство за водене на бележки, както и за съхранение на най-различно съдържание.

Като допълнение HP QuickSync улеснява автоматичното синхронизиране на файлове с персонален компютър посредством безжична връзка. HP QuickWeb пък осигурява на достъп до мрежата за секунди без нужда от зареждане на операционната система.

HP Navigator е с опционален GPS(5) и предлага карти, планиране на маршрути, обекти, които представляват интерес, и гласова навигация.

Новият ноутбук HP G72 идва в стилен и изчистен дизайн на корпуса с щампа на призми в матовочерно, нанесени с технологията на НР Imprint Finish, която допринася за тяхната трайност и издръжливост.

G72 разполага с клавиатура в пълен размер с отделна квадратна секция с бутони с цифрите. Устройството използва процесор Intel Pentium P6100 2.00 GHz и видео карта ATI Mobility Radeon HD 5470. Ноутбукът е снабден с 43.9 см. (17.3") дисплей със светодиодно задно осветяване (LED), поддържащ резолюция от 1600×900 пиксела.

Размерът на екрана и поддържаната резолюция са подходящи както за забавление, като гледане на филми във висока резолюция, така и за работа с документи.

Ноутбукът разполага и с множество възможности за комуникация и споделяне на мултимедийно съдържание. Моделът има вградени микрофон, уебкамера, два USB порта и по един за VGA и HDMI. Използва 6-клетъчна литиевойонна батерия.

НР Mini 210 ще започне да се предлага на българския пазар от месец ноември на препоръчителна цена от 749 лв. с ДДС. Ноутбукът НР G 72 също ще бъде достъпен през ноември на препоръчителна цена от 1249 лв. с ДДС, уточниха от българския офис на HP.

Коментар