Излезе флаш баузър за iPhone

Флаш браузър за портативните устройства на Applе все пак ще има. Продуктът е одобрен от самата Apple, която иначе е твърдо против технологията Adobe Flash и обяви, че няма повече да я поддържа в устройствата си.

Новият браузър SkyFire 2.0 вече е достъпен в онлайн магазина App Store. Приложението позволява на потребителите на епълски устройства под управление на iOS, какъвто например е iPhone, да възпроизвеждат Flash съдържание. Остава обаче невъзможността за игри, създадени с помощта на Flash.

Разработчиците споделят, че не са нарушили условията на Apple. Самият факт, че продуктът им е допуснат до Apple Store, означава, че SkyFire 2.0 отговаря на строгите изисквания на Apple.

SkyFire 2.0 конвертира в реално време Flash-съдържание във формат HTML5, който е поддържан от Apple като алтернатива на флаш технологията.

Цената на браузъра е $3. Продажбите през App Store временно са прекратени, поради затруднения, предизвикани от изключително високия интерес към продукта, става ясно от съобщение в блога на разработчика.

Коментар