Експерти ровичкат за проблеми във Vista

Месец преди старта на масовите продажби на Windows Vista, експерти от компанията Determina съобщиха, че са открили шест софтуерни грешки в дългоочакваната нова ОС.

Една от тези грешки е по-опасна от другите и е открита в Microsoft Internet Explorer (IE) 7.0, който е част от Vista. Грешката, открита и от руски програмист, позволява потребителските машини да бъдат заразени с "malware" при сърфиране в зловреден уеб сайт.

Microsoft все пак има достатъчно време, за да отстрани огласените проблеми. Разкритията на компаниите за сигурност едва ли изненадват някого, тъй като софтуерът на Microsoft винаги е бил в прицела не само на хакерите, но и на екпертите по защита.
Всеки месец гигаганът от Редмънд пуска бюлетин за сигурност, който поправя открити уявимости и други проблеми. В някои случаи на по-интензивни атаки, софтуернияг гигант издава и извънредни пачове. 

Наскоро пък в интернет плъзнаха слухове, че хакери предлагат награда от $50 000 на всеки, който желае да им предостави информация, свързана с дупки във Vista.

Коментар