HannsPad – таблет за мултимедийни развлечения

В интернет се появиха нови снимки и подробности за очаквания на европейския пазар таблет компютър Hannspree HannsPad. Моделът е предназначен за мултимедийни развлечения и беше показан за първи път на изложението IFA през септември.

HannsPad разчита на мобилна платформа NVIDIA Tegra 250, която обединява централен процесор и GPU. Процесорът работи на тактова честота 1 GHz.

Таблетът се управлява от операционна система Android 2.2. Предоставя 10-инчов екран с резолюция 1024х600 пиксела, 16 GB вградена флаш памет, слот за карти microSD, безжични адаптери Bluetooth 2.1 и Wi-Fi, портове mini-USB и mini-HDMI, както и 3,5-мм порт за включване на слушалки и микрофон.

Мултимедийната насоченост на HannsPad е подкрепена от интегриран в операционната система достъп до онлайн магазина за приложения Android Market.

Таблетът има размери 260x171x13,9 мм и тежи 790 грама. Литиево-йонна батерия с капацитет 3500 мАч осигурява до 8 часа автономна работа на устройството.

HannsPad се очаква на европейския пазар в близките седмици. Препоръчителната цена на таблета е 399 евро, по информация от сайта notebookitalia.it.

Коментар