Siemens България с отличие от УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“

Сектор Здравеопазване на Siemens България получи специална грамота и плакет във връзка с честванията от рождението на Н.И. Пирогов и създаването на едноименната болница. На специална среща отличието беше връчено от проф. д-р Димитър Раденовски, изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, на д-р Тодор Воденичаров, директор Siemens Healthcare България.

„Чест и изключително признание е да работим с едно от най-натоварените и най-емблематични лечебни заведения в страната. Вече десетки години „Пирогов“ е символ на спешната помощ у нас, както и на висок професионализъм и съпричастност и отдаденост в грижата за здравето на хората. Именно заради това подобно отличие е от особена важност за нас в Siemens Healthcare България,“ заяви д-р Воденичаров на срещата.

Тази година УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ чества 60 години от създаването на университетската болница, 110 години от създаването на предшестващата Болница Червенъ кръсть и 200 години от рождението на Н.И. Пирогов. УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“е едно от най-големите болнични заведения в България и водещо в областта на спешната и бедствената медицина. В "Пирогов" са разположени уникални за страната звена като националния център за лечение на изгаряния, секцията по детска хирургия, националния токсикологичен център, детска неврохирургия, детска урологична и детска травматологична клиники. Успешно работи и сектор за бъбречни трансплантации.

Сред модерната апаратура на разположение на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ са и компютърен томограф Siemens SOMATOM и последно поколение литотриптер за разбиване на всички видове камъни в бъбреците и уретрата LITHOSKOP. Съвместно с болницата и ТУ – София, Siemens България провежда открити уроци за бъдещи инженери на медицинска техника.

Коментар