Набира скорост протест срещу монополите

Протестна акция под надслов „Да спрем произвола на  монополите! ДНЕС”. привлече миналата седмица над 1000 участници от София и страната. Шествието бе  водено от каруца, теглена от хора, а в нея лежеше макет на  огромна триглава ламя – символ на „алчните монополисти”: електроснабдяване, водоснабдяване, газоснабдяване, топлофикация.

Пред Народния театър „Иван Вазов” граждани, пострадали от операторите на обществени услуги и членове на Инициативния комитет на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”представиха доказателства за „безобразията” на монополистите-оператори на обществени услуги и бездействието на публичната  администрация за загубите на пострадалите граждани.

Към акцията се присъединиха  и известни писатели, певци и актьори, подкрепящи инициативата –  Янка Рупкина, Камелия Тодорова, Силвия Кацарова, Наско от БТР, Николай Урумов, Иван Есенски. В проявата участваха и сдружения и фондации от Коалиция за устойчиво развитие, които вече изразиха с подписите си своята воля в организираната процедура за пряка демокрация.

Гражданите и техните организации натрупаха пред Народния театър Грамада от повредени от некачествените услуги на монополистите електроуреди, крушки, кранове и радиатори.

На 26 септември т.г. в София, по инициатива на Гражданско движение ДНЕС, представители на граждански организации от цялата страна се събраха и взеха решение за организиране и провеждане на Национална гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите”. Националната инициативата се реализира чрез подписка с предложения за подобряване качеството на обслужването на гражданите от страна на естествените монополи – електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация и газоснабдяване. Подписката ще бъде внесена идния месец в Народното събрание.

по темата: „Набира скорост протест срещу монополите”

добавете коментар...

  1. Вальо

    Триглавята ламя трябва да се управлява от държавата, в полза на държавата!

Коментар