Microsoft подарява скъпи лаптопи на блогъри

Скъпи лаптопи получиха като подарък по празниците автори на блогове. Около 90 машини Acer Ferrari с инсталирана операционна система Windows Vista е раздал софтуерният гигант, по информация от nytimes.com, изнесена в cnet.com.
Лаптопите от този клас вървят на пазара в САЩ по около 2200 долара. Източници от Microsoft са потвърдили новината, като уточняват, че подаръци са получили блогъри, пишещи за технологии или за други неща, които ще бъдат повлияни от новата операционна система.
След първоначалния ентусиазъм от неочакваните подаръци, част от обществото на блогърите се сети, че може и да протестира срещу акцията от Редмънт. Аргументът е, че блогърите трябва да спазват същите правила както и журналистите, а именно – да не приемат скъпи подаръци от компаниите, за които пишат.
Известно объркване настъпи и след като служител на Microsoft изпрати имейл съобщение до някои от получилите Acer Ferrari с искане да върнат лаптопа, когато приключат с изследването на Vista.
По-късно обаче, с нов имейл говорителката на компанията уточнява, че ако желаят, блогърите могат да запазят за себе си Ferrari-то. Подаряването на лаптопи с Vista e част от опитите на гиганта в последно време да приобщи технологичните блогове, които много често са настроени анти-Microsoft.

Коментар