Французите поставиха рекорд по SMS-и

Френските потребители на мобилни телефони поставиха национален рекорд за изпратени текстови съобщения в нощта срещу Нова година, съобщиха местните мобилни оператори.
Между полунощ на 31 декември 2006 г. и 1 часа на 1 януари 2007 г. предавателите на SFR и Orange обработиха повече от 36 милиона празнични SMS съобщения. Това надвишава с 25% миналогодишния им брой и представлява значителен трафик за страна с 62-милионно население, съобщава AFP.
В мрежата на Orange количеството текстови съобщения за новогодишния един час се равнява на трафика за цял ден в нормални условия. 
И двете компании предварително бяха заявили, че са подготвени за драстичното увеличение и обещаха, че нито едно празнично поздравление няма да бъде изгубено. За тази цел в новогодишната нощ броят на персонала е бил удвоен. Повече от 100 човека са работили на празника в SFR, за да няма недоволни клиенти.
Печалбите за операторите също са добри, тъй като един SMS струва средно 11 евроцента.
Компаниите отчетоха близо 30% увеличение и на броя на изпратените MMS. Orange е препратила 147 000 мултимедийни съобщения в първия час от новата година, а SFR 140 000.

Коментар