Intel Capital инвестира $77 милиона в иновативни компании

Intel Capital обяви 18 нови инвестиции в 11 страни, възлизащи на приблизително 77 милиона щатски долара. Това стана по време на годишната среща на CEO-тата на компаниите от портфолиото на Intel Capital и корпоративни технологични лидери от Global 1000.

Глобалната инвестиционна организация на Intel подпомага иновациите в основните пазарни сегменти на персоналните компютри и сървъри, вкл. облака, мобилни решения и достъп до широколентов безжичен интернет в цял свят. В допълнение, тези инвестиции ще подпомогнат напредъка в близките компютърни области като Smart TV, таблетите и смартфоните.

Новите инвестиции са насочени към компании в 11 страни, вкл. Бразилия, Китай, Германия, Индия, Израел, Малайзия, Холандия, Русия, Тайван, Украйна и САЩ.

Adaptivity от Шарлът, Южна Каролина, например, предлага решения, които помагат на компаниите да се справят със сложните процеси, свързани с ИТ дизайна и реализацията. Althea Systems от Бангалор, Индия разработва платформа за откриване на видео съдържание, базирана на „облака”, която улеснява намирането и онлайн споделянето на видео материали за разнообразни устройства.

Базираната в Херзелия Питуах, Израел компания Anobit доставя решения за разрастващия се пазарен сегмент на NAND флаш паметта. Украинската De Novo пък е първият доставчик на информационно обслужване от предприемачески клас, който предлага ИТ услуги на водещи компании в страната. Инвестицията на Intel Capital ще бъде използвана за разширяване на аутсорсинг услугите на центъра за данни на компанията.

Коментар